Viisi syytä ulkoistaa sopimuslogistiikka alan ammattilaisille

Kaukokiito tunnetaan Suomen kaduilla ja teillä – olemmehan kuljettaneet asiakkaidemme tavaroita yli 70 vuotta. Kuljetuspalveluidemme rinnalle on asiakkaiden tarpeesta kehittynyt sopimuslogistiikan palveluita: varastointia ja sisälogistiikkaa. Asiakkaillemme sopimuslogistiikan ulkoistaminen on strateginen päätös, ja se tarjoaa monia hyötyjä.

 

Tänä päivänä sopimuslogistiikan palveluitamme käyttävät niin kuluttajakauppaa tekevät yritykset kuin B2B-sektorin toimijat. Palveluihin voidaan kulloisenkin asiakastarpeen mukaan sisällyttää tarvittavat toiminnot esim. vastaanotto, varastointi, tuotteiden pakkaus ja lähettäminen, inventointi, kokoonpanotyöt ja muut lisäarvopalvelut, varastonhallintajärjestelmä ja IT-integraatiot, lähettämötehtävät sekä tietysti kuljetukset.


1. Omat tilat tehokkaampaan käyttöön

Sopimuslogistiikan palveluitamme ovat hyödyntäneet esimerkiksi yritykset, jotka valmistavat ainakin osan myymistään tuotteistaan.

 

Tyypillinen sopimuslogistiikan asiakkaamme on yritys, jonka tuotantolinjoilla valmistetaan jotain tuotetta. Meille on ulkoistettu esimerkiksi tuotantolinjoilla tarvittavien raaka-aineiden tai komponenttien varastointi ja toimittaminen tuotannolle silloin, kun sitä tarvitaan. Lisäksi meillä on myös valmiiden tuotteiden varastointia ja niihin liittyvää lähetystoimintaa, kertoo Kaukokiidon logistiikkapäällikkö Jussi Valtonen.


Näin varastonhallinta, lähetystoiminnot ja kuljetus ovat ammattilaisten käsissä, ja nimikkeiden saatavuus tuotantolinjoille on optimoitu. Varaston ulkoistaminen tuo samalla myös toisen hyödyn: omat tilat saadaan tehokkaasti valjastettua tuotannon tarpeisiin, eikä niitä tarvitse sitoa varastointiin.

 

Kaukokiidon logistiikkapäällikkö Jussi Valtonen auttaa asiakasyrityksiämme logististen haasteiden ratkaisuissa. 

 

2. Mahdollisuus keskittyä omaan ydinliiketoimintaan

Kuljetamme usein myös varastoitavat valmistuotteet loppuasiakkaille. Pelkän kuljetuksen lisäksi hoidamme myös tilausten keräilyn, kuljetustilaukset ja lähettämötyöt. Kaukokiitolaiset tekevät tarvittaessa myös sovittuja kokoonpanotöitä.

 

Operatiivisten sopimuslogistiikan tehtävien, kuten vastaanotto- ja lähettämötoimintojen, pakkaamisen ja kuljetusten lisäksi asiantuntijamme toimivat asiakasyritystemme kehityskumppanina logististen haasteiden ratkaisuissa.

 

- Näin meidän asiakkaamme voivat keskittyä omaan ydinliiketoimintaansa. Me logistiikan ammattilaiset olemme apuna sekä suorittavalla tasolla että kehittämässä asiakkaamme logistiikkaa tehokkaampaan suuntaan. Parhaimmillaan yhteistyö onkin tasavertaista kumppanuutta, eikä perinteinen asiakas-toimittaja -suhde, Jussi kertoo. 

 

3. Logistiikka skaalautuu tarpeen mukaan

Yksi suurimmista palvelun ulkoistamisen hyödyistä on sen helppo skaalautuvuus asiakasyrityksen tilauskannan kasvun ja laskun mukaisesti.

 

- On luonnollista, että asiakkaidemme liiketoiminta ei ole stabiilia, vaan volyymeissa on sekä laskuja että nousuja. Meidän tehtävämme on yhdessä asiakkaan kanssa käydä läpi haluttu palvelun taso, ja skaalata palveluamme muuttuvissa tilanteissa sen mukaisesti, että tavoite täyttyy. Näin myös logistiikan kustannukset pysyvät hallinnassa. 


4. Kustannuksia on helppo seurata

Sopimuslogistiikan ulkoistamisen kustannukset mietityttävät monia. Käymme säännöllistä vuoropuhelua asiakkaidemme kanssa kulurakenteesta, jotta on selvää, mistä kustannukset syntyvät. Kustannusten läpinäkyvyys on osa molemminpuolisen luottamuksen rakentamista. 

- Palvelun ulkoistamisen jälkeen moni asiakas on myös ollut aiempaa tietoisempi siitä, mitä logistiikka kustantaa ja mistä kustannukset rakentuvat.

 

 

5. Ammattilaiset apuna – siellä missä tarvitaan


Toimimme ympäri Suomen, joten varastotilaa ja logistiikan ammattilaistemme apu on asiakkaidemme saatavilla juuri siellä, missä niille on tarve. Varastotiloja on tällä hetkellä jo yli 140 000 m2, ja meillä on valmius tehdä lisäinvestointeja asiakkaidemme tarpeisiin. Hyvä esimerkki asiakaslähtöisestä investoinnistamme on Euraan syksyllä 2023 valmistunut varasto.


- Voimme myös toimia asiakkaidemme tiloissa, kun se on heidän toimintansa kannalta paras ratkaisu. Joustavuus onkin se, mistä meidät tunnetaan!

 

Tällä hetkellä vapaata varastotilaa löytyy esim. Tampereelta. Vapaana oleva lämmittämätön hallitila ja aidattu pihavarastointialue mahdollistavat monenlaisten nimikkeiden varastoinnin säältä suojassa. Alue sijaitsee terminaalimme välittömässä läheisyydessä Myllypurossa.


- Terminaalin läheisyys antaa myös mahdollisuuden joustoon asiakkaan kokonaislogistiikassa, kun terminaali ja varaston välillä ei synny pitkiä kuljetusmatkoja, Jussi päättää.

 

Kysy lisää sopimuslogistiikan palveluistamme paikalliselta Kaukokiito-myyjältä. Alueelliset yhteystiedomme löydät täältä