Takaisin

Ouluun rakennetaan uusi huoltokorjaamo

Kaukokiito-ketjuun kuuluva Kuljetusliike Ilmari Lehtonen Oy investoi toimintaansa rakentamalla raskaankaluston huoltokorjaamon Ouluun. Huoltokorjaamo mahdollistaa tehokkaan ja laadukkaan kaluston kunnossapidon. Korjaamo valmistuu kesällä 2025.

Huoltokorjaamo rakennetaan Temmeksentielle, joka sijaitsee lähellä Oulun Kaukokiito-terminaalia. Kiinteistö tulee olemaan kooltaan reilu 2800 m2 ja siihen tulee kuusi raskaankaluston huoltopaikkaa, pesuhalli sekä toimisto- ja sosiaalitiloja. Halli varustetaan nykyaikaisilla korjaamolaitteilla, ja se tulee työllistämään noin 10 automekaanikkoa.

- Investointi omaan huoltokorjaamoon nopeuttaa kalustomme kunnossapitoa. Sen myötä voimme entistä laadukkaammin toteuttaa huoltosuunnitelmiamme ja pitää kalustomme kunnossa proaktiivisesti, kertoo yhtiön varatoimitusjohtaja ja kuljetuspäällikkö Henri Jussila.

Kiinteistön rakennustyöt alkavat keväällä 2024 ja huoltokorjaamo otetaan käyttöön kesällä 2025.

Panostus kalustoon kannattaa

Kaukokiito-ketjussa panostetaan vahvasti kaluston kunnossapitoon ja uusimiseen, sillä asianmukainen, toimiva ja turvallinen kalusto on logistiikalle äärimmäisen tärkeää. Ketjun runkokaluston keski-ikä on alle neljä vuotta, ja viime vuosina ketjussa on panostettu myös vaihtoehtoisilla käyttövoimilla kulkevaan kalustoon.

- Uudemman kaluston ylläpidossa auttaa teknologian tuomat mahdollisuudet, kuten etäseuranta. Siitä on meille paljon hyötyä, sillä hoidamme kuljetuksia aina Nuorgamista Helsinkiin.

Kuljetusliike Ilmari Lehtonen Oy on yksi Kaukokiito-ketjun omistajaliikennöitsijöistä. Se on Pohjois-Suomen suurimpia kuljetusliikkeitä, jonka toimipisteet sijaitsevat Oulussa, Rovaniemellä, Kemissä, Ylivieskassa ja Ivalossa. Kuljetusliikkeen toiminta-alue ulottuu Pohjois-Pohjanmaalta aina Lapin pohjoisimpaan pisteeseen saakka. Liikenneverkko ulottuu kyseiseltä alueelta koko eteläiseen Suomeen.