Takaisin

Digitaalinen toimitusketju laajenee runkokuljetuksiin – kuljetamme lähetykset 3.2.2020 alkaen ilman paperista rahtikirjaa

Digitaalisuus on sujuvoittanut tiedon käsittelyä ja mahdollistanut uudenlaisten palvelujen kehittämisen.

 

Käynnistimme digitaaliseen rahtikirjaan siirtymisen laajemmassa mittakaavassa tasan vuosi sitten. Matkan varrella keräsimme kokemuksia digitaalisen toimitusketjun eri vaiheista ja kehitimme sekä järjestelmää että toimintatapojamme saamamme palautteen pohjalta käyttäjäystävällisemmäksi niin asiakkaiden kuin henkilöstönkin näkökulmasta.

 

Paperisten rahtikirjojen tulostaminen ja käsittely päättyy Kaukokiito-ketjussa kokonaan tammikuun loppuun mennessä, kun siirrymme myös runkoliikenteessä täysimittaisesti digitaaliseen toimitusketjuun. 3.2.2020 jälkeen käytämme paperisia rahtikirjoja vain vaarallisia aineita sisältävissä kuljetuksissa (VAK).  Aiemmin paperiselta rahtikirjalta löytyneet tiedot löytyvät jatkossa digitaalisessa muodossa sähköisestä järjestelmästämme.

 

Koska asiakkaiden vaatimukset kasvavat kaiken aikaa, myös tiedon täytyy kulkea toimitusketjussa entistä nopeammin ja varmemmin – siis reaaliaikaisesti. Tämä tarjoaa meille uusia mahdollisuuksia parantaa palveluamme.

 

Kuluneen vuoden aikana Kaukoputki-portaalissa on tullut mahdolliseksi yksityiskohtaisempi toimitusten seuranta. Otimme jo vuosi sitten tämän toiminnon käyttöön lähetyksen tilaajalle, ja marraskuusta lähtien myös vastaanottajan on ollut mahdollista seurata oman lähetyksensä toimitusta aiempaa tarkemmin, jos tilaus on tehty Kaukoputki-tilausportaalin kautta. Jatkossa vastaanottajan on mahdollista päästä tarkempaan lähetysseurantaan myös Consignorin kautta tehtyjen lähetysten osalta.

 

Olemme pyrkineet huomioimaan yksityisasiakkaiden käyttäjäkokemuksen aiempaa paremmin. Yksittäisten tilausten seurannan lisäksi yksityisasiakkaan on jatkossa mahdollista kirjautua Kaukoputkeen, jossa hän voi seurata usealta eri toimittajalta saapuvia lähetyksiä yhdessä näkymässä. Kehitämme myös avisointipalveluja entistä käyttäjäystävällisempään suuntaan.

 

Lisää tietoa asiasta saat tästä linkistä tai myynnin yhteyshenkilöltäsi Kaukokiidossa.

Lue lisää

12.01.2018 | Tiedotteet

Tervetuloa Kaukokiidon uusille verkkosivuille!

Lue lisää

11.01.2018 | Referenssit

Abloy Oy kehittää lähettämötoimintoja lean-filosofian avulla

Lue lisää

20.12.2017 | Päivin öin

Kajaanin terminaalilaajennus valmistui

Lue lisää

05.12.2017 | Tiedotteet

Suomi – 100 menestyksen vuotta -juhlateos julkaistu

Lue lisää