Takaisin

Jyväskylän ensimmäinen täyssähköinen kuorma-auto liikenteeseen

Kaukokiito-ketjuun kuuluva Kuljetusliike Taipale Oy on investoinut yhtiön ensimmäiseen täyssähköiseen kuorma-autoon. Sähköauto on osa Kaukokiito-ketjun kahdeksan täyssähköisen kuorma-auton investointia.

Kaukokiidon tavoite on toimittaa lähetykset tulevaisuudessa hiilineutraalisti. Tätä matkaa vauhdittaa päätös investoida kahdeksaan täyssähköiseen kuorma-autoon, joista viimeinenkin on nyt saapunut ja aloittanut liikennöinnin Suomen teillä.

Tuo auto on jyväskyläläisen Kuljetusliike Taipaleen ensimmäinen täyssähköinen kuorma-auto, joka liikennöi Jyväskylän keskusta-alueella. Se on samalla ensimmäinen täyssähköinen kuorma-auto Jyväskylässä. Autoa ladataan lähetysten lastausten ja purkujen yhteydessä sekä yöaikaan latauspisteissä, jotka käyttävät energiana uusiutuvaa sähköä. Auto on Volvo FL Electric, ja sen toimintasäde on noin 200 km.

Sähkökuorma-auto on ympäristöystävällisin valinta, kun huomioidaan ajoneuvon koko elinkaari. Kalustolla liikennöinti ei aiheuta lainkaan päästöjä. Lisäksi niiden melukuorma on pieni, ja siksi ne soveltuvat hyvin kaupunkiajoon.

Täyssähköisen kuorma-auton lisäksi Kuljetusliike Taipaleella on ajossa ennestään neljä biokaasulla käyvää ajoneuvoa. Biokaasulla ajettaessa syntyy 90 % pienemmät kasvihuonepäästöt kuin dieselillä ajettaessa.

– Olemme olleet positiivisesti yllättyneitä, miten teknisesti toimintavarmoja kaasuautot ovat. Nyt halusimme jatkaa vastuullisuustyötämme vaihtoehtoisten käyttövoimien parissa ja kerryttää käyttökokemuksia myös sähkökäyttöisistä ajoneuvoista, kertoo Kuljetusliike Taipaleen tekninen johtaja Riku Vainio.

Kaikkiaan Kaukokiito-ketjussa on 30 vaihtoehtoisilla käyttövoimilla toimivaa ajoneuvoa, joista 18 sähkökäyttöisiä ja 12 biokaasulla toimivia. Ne ajavat Kaukokiito-liikennettä ympäri Suomen.

Ei vain omaa vaan asiakkaiden vastuullisuustyötä varten

Logistiikka-alan toimijana Kaukokiito on kiinteä osa yritysasiakkaidensa arvoketjua. Vastuullisuustyön kautta tarjotaan myös asiakkaille vaihtoehtoja kuljetusten päästöjen vähentämiseksi.

Ajoneuvoinvestointien lisäksi Kaukokiito lanseerasi viime vuonna Kaukokiito BIO -palvelun, joka toimittaa asiakkaiden lähetykset uusiutuvalla dieselillä. Se vähentää kuljetusten hiilijalanjälkeä jopa 90 % fossiilisen dieselin käyttöön verrattuna.

– Logistiikka-ala on merkittävä päästöjen aiheuttaja. Kaukokiito ja sen omistajaliikennöitsijät etsivätkin jatkuvasti uusia tapoja päästöjen vähentämiseksi. Näin vastaamme myös asiakkaidemme vastuullisuusodotuksiin, kertoo Kuljetusliike Taipaleen toimitusjohtaja Timo Louhivaara.

Kaukokiito on ensimmäinen Suomessa toimiva rahdinkuljettaja, joka siirtyi paperittomaan toimitusketjuun. Yhtiö panostaa kiinteistöjensä ympäristöystävällisyyteen, ja sen työntekijöiden työvaatteet valmistetaan kierrätetyistä muovipulloista. Kaukokiidon teknologiayksikkö kehittää ja jalostaa lähetyksistä saatavasta datasta ratkaisuja muun muassa kuljetusoptimoinnin, ajotapaseurannan ja päästölaskennan tueksi.

Kuljetusliike Taipale Oy on yksi Kaukokiidon omistajaliikennöitsijöistä, ja vastaa sen liikenteestä Keski-Suomen ja Kanta-Hämeen alueilla. Yhtiön pääkonttori sijaitsee Jyväskylässä.

Lue lisää

13.03.2024 | Tiedotteet

Kevään arkipyhien vaikutus kuljetuksiin

Lue lisää

07.03.2024 | Tiedotteet

AKT:n poliittinen työtaistelu 11.–24.3.2024 – Kaukokiito kuljettaa asiakkaidensa lähetykset normaalisti

Lue lisää

13.02.2024 | Tiedotteet

Turun keskustajakelu sähköistyy – Kaukokiidon sähköautokanta kasvaa

Lue lisää

09.02.2024 | Tiedotteet

Porin ensimmäinen täyssähköinen kuorma-auto liikenteeseen

Lue lisää