Takaisin

Kaukokiidon 70-vuotisjuhlavuosi on alkanut

Kaukokiito täyttää tänä vuonna 70 vuotta. Keväällä 1953 Helsingissä, ravintola Viherkulmassa kokoontui joukko kuljetusalan ammattilaisia, jotka allekirjoittivat perustamisasiakirjan ja olivat näin oikeutettuja maalaamaan autoihinsa Kaukokiito-nimen ja liikennöimään sen alla. Yhtiön kotipaikka oli Helsinki, ja sen ensimmäiset toimitilat sijaitsivat Hakaniementorilla.

Eipä voineet nuo kättä päälle lyöneet miehet aavistaakaan, että seitsemän vuosikymmentä myöhemmin Suomen teillä kulkee päivittäin yli tuhat Kaukokiidon ajoneuvoyksikköä ja 2000 kaukokiitolaista ympäri maan työskentelevät yhteisen tavoitteen eteen: me toimitamme aina parempia asiakaskokemuksia. Paljon on muuttunut, mutta perusta säilynyt: juuremme ovat yhä syvällä tässä maassa, ja yrittämisen kulttuuri on säilynyt vahvana. Kaukokiidon neljä omistajaliikennöitsijää, kaikki perheyrityksiä, vaalivat historiaa, mutta rakentavat vimmalla ja ylpeydellä uutta.

Juhlavuosi näkyy Kaukokiidossa monin tavoin

Juhlavuonna haluamme nostaa esille paitsi historiaamme myös kuluvan strategiakautemme keskeisiä ja tärkeitä vastuullisuus- ja kehitysteemoja ja juhlia jo saavutettuja virstanpylväitä. Juhlavuoden kantava teemamme on ”matkalla tulevaisuuteen”.

Tästä esimerkkinä esittelemme kanavissamme Kaukokiidon 52 vastuullisuustekoa, yhden vuoden jokaista viikkoa kohden. Nämä yksittäiset teot – suuret ja pienet – ovat kaikki arvokkaita matkallamme kohti vastuullisuustavoitteitamme. Tällä määrätietoisella ja yhdessä asiakkaidemme kanssa tehtävällä vastuullisuustyöllä edistämme ilmastokestävää logistiikkaa Suomessa.

Merkkaa kalenteriisi juhlavuoden tapahtumat!

Korona-aika tyrehdytti ihmisten väliset kohtaamiset eikä tapahtumia ole juurikaan järjestetty. Nyt se vihdoin muuttuu!

Osallistumme juhlavuoden aikana lukuisiin tapahtumiin ja järjestämme muutamat myös itse. Voit jo nyt laittaa kalenteriisi Taitaja2023 -tapahtuman Espoossa ja Kuljetusmessut Jyväskylässä toukokuussa. Lisäksi järjestämme kesällä jo perinteeksi muodostuneen, suositun Kaukokiito Golf -asiakastapahtuman Nokia River Golfin River-kentällä. Vuosi huipentuu syksyllä Tampereella, jonne kutsumme asiakkaitamme juhlistamaan kanssamme 70-vuotiasta Kaukokiitoa. Tapahtumista kuulet lisää vuoden edetessä!

Ilman asiakkaitamme ja henkilökuntaamme ei olisi 70-vuotiasta Kaukokiitoa. Nuo kolmetoista perustajaosakasta Viherkulman ravintolassa olisivat ylpeitä, jos tietäisivät uurastuksensa tuloksen.

Tutustu menneiden vuosikymmentemme merkittävimpiin tapahtumiin.