Takaisin

Tuemme mäkihyppääjälupaus Vilho Palosaaren matkaa

Olemme solmineet yhteistyösopimuksen tällä mäkihyppykaudella debyyttinsä maailmancupissa tekevän Vilho Palosaaren kanssa. 18-vuotiaasta, Kuusamosta kotoisin olevasta Palosaaresta on ennustettu Suomen tulevaisuuden mäkihyppytoivoa.

Palosaari on vielä verrattain tuntematon nimi, mutta lajia enemmän seuraavat tietävät miehessä piilevän hurjan potentiaalin. Siitä kertovat jo pelkästään useat ikäsarjan SM-tason kultamitalit ja lukuisat sijoitukset kolmen parhaan joukossa.

Yksi askel eteenpäin uralla otettiin, kun Palosaari hyppäsi ensimmäistä kertaa pisteille Continental Cupissa Norjassa syyskuussa. Sen ansiosta hän lunasti paikan Suomen miesten maajoukkueessa, kun se matkasi maailmancupin avauskisoihin Puolaan aiemmin tässä kuussa. Continental Cup on Kansainvälisen Hiihtoliiton järjestämä mäkihypyn toiseksi korkeatasoisin sarjamuotoinen kilpailu. Jotta hyppääjä voi kilpailla maailmancupissa, on hänen ensin päästävä pisteille ”kontticupissa”, kuten Palosaari kisaa kutsuu.

Mäkihypyn Palosaari aloitti 6-vuotiaana, kun kaveri houkutteli kokeilemaan.

– Iskältä kysyin, että voidaanko käydä koittamassa. Alkuun hän oli sitä mieltä, että homma on liian vaarallista, mutta väkisin menin. Olin 13-vuotias, kun hyppäsin ensimmäisen SM-kultani. Silloin tuli olo, että tästä voi tulla jotain isompaa, Palosaari kertoo.

Sittemmin isä Tero Palosaari toimi pitkään Vilhon valmentajana yhdessä Antti Koivurannan kanssa. Vastuu valmennustyöstä siirtyi A-maajoukkueen entiselle päävalmentajalle Lauri Hakolalle, kun Palosaari muutti reilu vuosi sitten Kuopioon. Kovan treenaamisen lisäksi mies opiskelee liiketaloutta Savon ammattiopistossa.

Kauden tavoitteensa Palosaari on asettanut korkealle:

– Kauden päätavoitteeni on nuorten MM-kisat helmikuussa Kanadan Calgaryssa. Sinne lähdetään hakemaan mitalia. Vielä tämä talvi menee suurimmaksi osaksi Continental Cupissa, mutta tähtäimessä on myös urani ensimmäiset pisteet maailmancupissa.

Niitä lähdetään tavoittelemaan pian, sillä Palosaari hyppää seuraavan kerran tornista kotikonnuillaan Rukalla, jossa maailmancup jatkuu 25.–27.11.2022.

Lue lisää

22.11.2022 | Tiedotteet

Joulun 2022 ja uuden vuoden aukioloajat

Lue lisää

07.09.2022 | Tiedotteet

Sähköisten palvelujen sähköpostiosoite muuttuu

Lue lisää

05.09.2022 | Tiedotteet

Kuljetus- ja terminaalipalvelujen hinnat 1.10.2022 alkaen

Lue lisää

15.06.2022 | Tiedotteet

Palaamme lähetysten normaaliin kuittauskäytäntöön

Lue lisää