Takaisin

Seuraamme koronavirustilanteen etenemistä

Koronaviruksen (Covid-19) tilanne Suomessa osoittaa varovaisia tasaantumisen merkkejä, ja yhteiskuntaa aletaan avata hiljalleen. Pyrimme Kaukokiidossa edelleen turvaamaan asiakkaidemme ja henkilöstömme terveyden ja toimivan logistiikan, ja siksi aiemmin käyttöön ottamamme varautumistoimenpiteet ovat voimassa ainakin 31.7.2020 asti.

 

Kuljettajamme eivät vastaanota lähettäjältä muita rahtikirjoja kuin vaarallisten aineiden kuljetuksiin (VAK) liittyvät rahtikirjat ja noutoterminaalissa sähköistettävät rahtikirjat. Suositamme myös, että kuljettajamme pidättäytyvät mahdollisuuksien mukaan asiakkaan rahtikirjojen kuittauksesta.

 

Kuljettajiamme on ohjeistettu tilapäisestä kuittausmenettelystä, jossa Kaukokiidon mobiililaitteisiin ei oteta vastaanottajan kuittausta. Sen sijaan kuljettaja on ohjeistettu kuittaamaan asiakkaan puolesta, kun asiakas on ensin tarkastanut lähetyksen. Kuittaukseen lisätään vastaanottajan nimi. Näin toimimalla pyrimme välttämään tarpeetonta kontaktia mobiililaitteisiimme ja suojaamaan asiakkaitamme.

 

1.7.2020 alkaen palaamme sisään- ja uloskantojen osalta normaaliin toimintamalliin: kuljettajamme suorittavat erikseen tilatun lisäpalvelun sopimusehtojen mukaisesti.

 

Emme vastaanota toimipisteisiimme ulkopuolisia vierailijoita, vaan tapaamiset pidetään etäyhteydellä. Vierailujen rajaaminen koskee myös terminaaliin saapuvia ulkomaankuljettajia ja tavaran tuonti- ja noutoasiakkaita, joiden kanssa asiointi tapahtuu toistaiseksi terminaalirakennuksen ulkopuolella.

 

Olemme ohjeistaneet kaikkia henkilöstömme jäseniä, joiden tehtävänkuva sen mahdollistaa, tekemään töitä yhä etänä ja välttämään kaikkea työhön liittyvää matkustamista. Henkilöstöämme on tiedotettu koronaviruksen tunnistamiskeinoista, opastettu tehostetun käsihygienian merkityksestä THL:n ohjeistuksen mukaisesti ja annettu toimintaohjeet mahdollisten hengitystieoireiden ilmaantuessa.

 

Seuraamme tilannetta päivittäin paikkakuntakohtaisesti ja jaamme tarvittaessa päivityksiä asiakkaillemme sähköpostitse uutiskirjeenä tai verkkosivuillamme.

 

Lisätietoja: info@kaukokiito.fi

 

Tiedote on julkaistu alun perin 13.3., ja sitä on päivitetty 2.4. / 26.5. ja 30.6.2020.

Lue lisää

31.03.2020 | Tiedotteet

Kehitämme Kaukoputken lähetysten seurantanäkymää

Lue lisää

27.03.2020 | Tiedotteet

Koronaviruksen aiheuttamien rajoitusten vaikutukset kuljetuksiin

Lue lisää

17.03.2020 | Tiedotteet

Kevään arkipyhien vaikutus kuljetuksiin

Lue lisää

10.03.2020 | Tiedotteet

Lisäpalvelut ja palvelumaksut -hinnastomme on päivitetty

Lue lisää