Takaisin

AKT antanut uuden lakkovaroituksen

Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto AKT ry:n työehtosopimus päättyi 31.1. ja työehtosopimusneuvottelut ovat käynnissä. AKT aloitti työtaistelut neuvottelujen vauhdittamiseksi muun muassa Kaukokiitoa koskettavilla kuorma-auto- ja terminaalitoiminta-aloilla keskiviikkona 15.2. Ensimmäiset työtaistelut kestivät viikon, ja nyt AKT on antanut uuden lakkovaroituksen.

Jos neuvottelut eivät johda sopuun, alkaa uusi lakko seuraavasti:

  • kuorma-autoalalla 1.3. klo 03.00 ja päättyy 8.3. klo 03.00
  • terminaalitoiminta-alalla 1.3. klo 06.00 ja päättyy 8.3. klo 06.00

Kaukokiito kuljettaa lähetyksiä myös työtaistelujen aikana. Operatiivista toimintaa hoidamme poikkeusjärjestelyin. Helmikuun lakkoviikon aikana onnistuimme pitämään toimitusvarmuutemme hyvällä tasolla poikkeustilanteesta huolimatta. Teemme myös nyt kaikkemme, jotta pystyisimme palvelemaan asiakkaitamme asiakaslupauksemme mukaisesti eikä tilanne näkyisi asiakkaillemme tai heidän asiakkailleen. Työtaistelu on kuitenkin aina poikkeustilanne, joka voi aiheuttaa viiveitä toimitusketjussa ja ruuhkaa palvelukeskuksessamme. Toivomme asiakkailtamme ymmärrystä vallitsevassa tilanteessa ja asian huomioimista omassa toiminnassanne.

Neuvottelut sopuun pääsemiseksi jatkuvat myös työtaistelujen ajan. Seuraamme tilannetta ja neuvottelujen etenemistä tarkasti ja viestimme tarvittaessa verkkosivuillamme työtaistelujen vaikutuksesta toimintaamme.

Tiedote on julkaistu alun perin 1.2.2023, ja sitä on päivitetty 14.2., 15.2., 17.2. ja 28.2.