Takaisin

Kaukokiidon kaasuauto aloittanut Tampereen liikenteessä

Vähensimme asiakkaamme Framery Oy:n lähilogistiikkaratkaisun ilmastovaikutuksia – kaasuauto aloitti 3.5. liikennöinnin Frameryn tehtaan ja Kaukokiidon varaston välillä Tampereella.

 

Äänieristettyjä työtiloja valmistava Framery Oy on ulkoistanut lähettämö- ja varastointitoimintonsa Kaukokiidolle. Frameryn tehtaalta Tampereelta valmistuvat tuotteet kuljetetaan Kaukokiidon Sääksjärven varastolle, josta Kaukokiito operoi lähetykset eteenpäin. Valmiiden tuotteiden lisäksi lähettämöstä lähtevät matkaan varaosat.

 

Komponentit toimitetaan varastosta tuotantolinjalle ”täsmätoimituksina” – vasteaika on korkeintaan noin kaksi tuntia. Kaukokiidon auto ajaa päivittäin noin kymmenen kierrosta varaston ja Frameryn tehtaan väliä. Toukokuusta 2021 tuo auto on ollut kaasuauto. Kaasuauto tuottaa noin 90 % vähemmän hiilidioksidipäästöjä verrattuna dieselkäyttöisiin ajoneuvoihin. Ympäristövaikutus on merkittävä.

 

– Molempien yritysten strategisena tavoitteena on toiminnan hiilijalanjäljen minimointi. Keskustelimme, mitä konkreettista voisimme tavoitteen eteen tehdä, ja Kaukokiito ehdotti kaasuauton käyttöönottoa. Tähän ratkaisuun investoitiin yhteisellä päätöksellä. Olemme erittäin tyytyväisiä Kaukokiidon nopeaan reagointiin ja kykyyn integroitua osaksi vastuullisuustavoitteitamme, sanoo Frameryn osto- ja logistiikkapäällikkö Pentti Hintikka.

 

– Vastuullisuus ja ympäristöasiat ovat meille tärkeitä, ja panostamme niihin liittyviin toimiin ja viestintään tulevaisuudessa entisestään. Haluamme haastaa myös asiakkaitamme ja yhteistyökumppaneitamme vastuullisuuskeskusteluun ja siitä johdettuihin konkreettisiin toimiin. Siitä onnistunut esimerkki on Framery-yhteistyö, kertoo Kaukokiidon myyntijohtaja Timo Maijala.

 

Lue lisää Kaukokiidon ja Frameryn yhteistyöstä.

19.05.2021 | Tiedotteet

Auramaa-yhtiöt laajentaa varastointitoimintaansa Turussa

Lue lisää

14.05.2021 | Tiedotteet

Kaukokiito ja Suomen Paralympiakomitea yhteistyöhön

Lue lisää

05.05.2021 | Tiedotteet

Kaukokiidon strategiakausi 2021–2025 on alkanut

Lue lisää

16.04.2021 | Tiedotteet

Kuljetusalan tilanne ja koronan vaikutus siihen

Lue lisää