Takaisin

Kuljetusalan tilanne ja koronan vaikutus siihen

Koronatilanne eskaloitui Suomessa ensimmäisen kerran maaliskuussa 2020. Koko yhteiskuntamme oli uudenlaisen haasteen edessä. Tilanne kosketti tietysti myös kaikkia logistiikka- ja kuljetusalan toimijoita.

 

Meille Kaukokiidossa tilanne oli jännittävä. Olimme juuri tehneet suuren muutoksen siirryttyämme digitaaliseen toimitusketjuun ja paperirahtikirjattomaan toimintaan. Olimme kevätsesongin kynnyksellä, ja koronan vaikutuksen arvioiminen volyymikehitykseen oli haasteellista.

 

Valtiovallalta alkoi tulla ohjeistuksia varotoimista yrityksille. Meillä Kaukokiidossa lukuisat toimihenkilöt siirtyivät etätöihin nopeasti. IT-laitehankintoja jouduttiin tekemään runsaasti, ja tapaamiset siirtyivät verkkoon. Toiminnoissamme tapahtui merkittävä digiloikka.

 

Nyt kun tarkastellaan vuoden takaisia tapahtumia, voidaan todeta, että onneksi pelättyä volyymipudotusta ei tullutkaan. Edes Uudenmaan rajasulku ei haitannut tavaraliikennettä juurikaan. Toiminta on ollut hyvällä tasolla etätöistä huolimatta. Suomalainen yhteiskunta ja yritykset tuntuvat oppineen elämään ja toimimaan koronan kanssa. Me Kaukokiidossakin olemme ottaneet käyttöön lukuisia toistaiseksi voimassa olevia varautumistoimenpiteitä asiakkaidemme, henkilöstömme ja toimivan logistiikan turvaamiseksi.

 

Logistiikka- ja kuljetusala on pitänyt Suomen pyörät pyörimässä tässä haastavassa korona-ajassa. Alan yleinen arvostus on noussut paljon, ja sen merkitys esimerkiksi huoltovarmuuden kannalta ymmärretään nyt paljon laajemmin kuin aikaisemmin.

 

Tähän vuoteen sisältyy toki vielä paljon epävarmuustekijöitä, mutta ainakin toistaiseksi kuljetusvolyymit näyttävät jopa vähän kasvavan viime vuodesta. Viimeisten tietojen mukaan työväestön laajamittaiset rokotukset saadaan käyntiin touko–kesäkuussa. Uskotaan, että olemme menossa takaisin meille kaikille tutumpaan, normaalimpaan elämään ja varmuudella kesää kohti.

 

Terveisin,

 

Petri Angervuori
toimitusjohtaja
Suomen Kaukokiito Oy

Lue lisää

23.03.2023 | Tiedotteet

Kevään arkipyhien vaikutus kuljetuksiin

Lue lisää

05.03.2021 | Tiedotteet

Lisäpalvelut ja palvelumaksut -hinnastomme 1.4.2021 alkaen

Lue lisää

04.03.2021 | Tiedotteet

Seuraamme koronavirustilanteen etenemistä

Lue lisää

03.03.2021 | Tiedotteet

Polttoainelisä 1.4.2021 alkaen

Lue lisää