Takaisin

Polttoainelisä 1.4.2021 alkaen

Kuljetusalalla on ollut käytössä polttoainelisä jo vuosituhannen alusta lähtien ja Kaukokiidossa hinnan muutoksiin on reagoitu kuukausitasolla. Polttoaineen hinta on parinkymmenen vuoden aikana lähes kaksinkertaistunut ja polttoainelisän määrä on pysynyt pääsääntöisesti yli 20 %:n tasolla jo kymmenisen vuotta.

 

Näköpiirissä ei ole sellaisia tekijöitä, joiden vaikutuksesta polttoaineen hinta tulisi tulevaisuudessakaan laskemaan oleellisesti nykyisestä tasostaan. Näin olemme tulleet tilanteeseen, että suurin osa polttoainelisästä tulee sisällyttää perushinnastoon, koska siitä on muodostunut pysyvä osa kustannusrakennetta.

 

1.4.2021 alkaen sisällytämme 18 % tämänhetkisestä polttoainelisästä perushinnastoihin. Uudeksi polttoainelisän määräksi jää nykyisen laskennan perusteella määräytyvä sen hetkinen polttoainelisä vähennettynä tuolla 18 %-yksiköllä.

 

Muutos toteutetaan siten, että sillä ei ole muutoshetkellä vaikutusta asiakkaan maksamaan polttoainelisälliseen kokonaishintaan. Reagointi polttoaineen hintaan ja polttoainelisän muutokset tapahtuvat jatkossa samalla tavalla kuin tähänkin asti. Lisä ei voi muuttua negatiiviseksi.

 

 

Mahdollisesti askarruttavissa kysymyksissä voitte olla yhteydessä myynnin kontaktihenkilöönne.

Lue lisää

05.03.2021 | Tiedotteet

Lisäpalvelut ja palvelumaksut -hinnastomme 1.4.2021 alkaen

Lue lisää

03.03.2021 | Tiedotteet

Polttoainelisä 1.4.2021 alkaen

Lue lisää

09.02.2021 | Tiedotteet

Kaukoputken pääkäyttäjäprofiilia vahvistetaan

Lue lisää

01.12.2020 | Tiedotteet

Muutoksia terminaaliverkostossamme

Lue lisää