Takaisin

Kaukokiito investoi kahdeksaan täyssähköiseen kuorma-autoon

Kaukokiito jatkaa investointejaan kasvavaan sähköautokantaan. Se on askel kohti vastuullisuustavoitetta kuljettaa lähetykset tulevaisuudessa hiilineutraalisti.

Kunnianhimoinen tavoitteemme on kuljettaa toimitukset hiilineutraalisti vuoteen 2030 mennessä, viisi vuotta ennen Suomen kansallista tavoitetta. Kuljemme tätä kohti askel kerrallaan ja konkreettisin teoin – tähän mennessä on mm. panostettu kaluston parempaan hyötysuhteeseen ja taloudelliseen ajotapaan sekä siirrytty digitaaliseen toimitusketjuun ensimmäisenä Suomessa toimivana rahdinkuljettajana vuoden 2020 alussa. Maaliskuussa 2023 lanseerattu Kaukokiito BIO -palvelu mahdollistaa lähetysten toimituksen uusiutuvalla dieselillä, joka vähentää jopa 90 % kuljetusten hiilijalanjälkeä. Lisäksi käytämme uusiutuvia energiamuotoja toimipaikoissamme.

Viimeisimpänä matkaa kohti hiilineutraaliutta vauhdittaa investointi kahdeksaan uuteen täyssähköiseen kuorma-autoon. Investointi on suurusluokaltaan merkittävä: vertailun vuoksi vuonna 2022 koko Suomessa rekisteröitiin 15 sähkökuorma-autoa (lähde Traficom).

Päästötöntä liikennöintiä

Sähkökuorma-auto on ympäristöystävällisin valinta, kun huomioidaan ajoneuvon koko elinkaari. Kalustolla liikennöinti ei aiheuta lainkaan päästöjä – autot ladataan latauspisteissä, jotka käyttävät energiana uusiutuvaa sähköä, kuten tuuli- ja aurinkovoimaa. Lisäksi niiden melukuorma on pieni, ja siksi ne soveltuvat hyvin kaupunkikeskusta-ajoon.

– Toimimme alalla, joka tuottaa päästöjä, ja otamme vastuullisuustyön tosissamme. Vaihtoehtoiset käyttövoimat ovat osa vastuullisuusmatkaamme; haluamme kasvattaa jo olemassa olevaa sähköautokantaamme ja kerryttää ennakkoluulottomasti lisää käyttökokemuksia teknologiasta, kertoo Kaukokiidon toimitusjohtaja Petri Angervuori.

Ensimmäiset uudet sähkökuorma-autot aloittavat liikennöinnin Tampereella, Oulussa, Turussa ja Mikkelissä kesän aikana. Loput saapuvat maahan arvioidun aikataulun mukaisesti loppuvuoden aikana ja aloittavat ajot pääkaupunkiseudun, Porin ja Hämeenlinnan alueilla. Investoinnin myötä valtakunnallisessa Kaukokiito-liikenteessä ajaa kaikkiaan 18 sähköajoneuvoa, joista 11 kuorma- ja 7 pakettiautoja. Lisäksi biokaasulla ajavia autoja on 11.

Lisätietoja:

Petri Angervuori
toimitusjohtaja, Suomen Kaukokiito Oy
010 510 9670
petri.angervuori@kaukokiito.fi

Lue lisää vastuullisuustavoitteistamme

Suomen Kaukokiito Oy on logistiikka-alan asiantuntijaorganisaatio, joka on palvellut suomalaista elinkeinoelämää jo 70 vuotta. Yritys tuottaa ja kehittää kuljetus- ja kokonaislogistiikkaratkaisuja asiakasyritystensä tarpeisiin uusinta teknologiaa hyödyntäen. Vastuullisuus Kaukokiidossa tarkoittaa konkreettisia tekoja ja yrityksen tavoite on kuljettaa toimitukset hiilineutraalisti vuoteen 2030 mennessä.

Lue lisää

25.04.2023 | Tiedotteet

Tervetuloa Kuljetusmessuille!

Lue lisää

17.04.2023 | Tiedotteet

Kaukokiito Taitaja2023 -tapahtuman pääyhteistyökumppani

Lue lisää

23.03.2023 | Tiedotteet

Kevään arkipyhien vaikutus kuljetuksiin

Lue lisää

15.03.2023 | Tiedotteet

Uusi Kaukokiito BIO -palvelu pienentää kuljetusten hiilijalanjälkeä

Lue lisää