Takaisin

Koronaviruksen aiheuttamien rajoitusten vaikutukset kuljetuksiin

Viranomaiset ovat ilmoittaneet rajoittavansa liikkumista Uudenmaan maakuntaan ja sieltä pois koronavirusepidemian hillitsemiseksi. Alueelle johtavat tiet suljetaan ja niitä vartioidaan. Tavarankuljetus saa jatkua, mutta tiedotteen kirjoitushetkellä perjantai-iltapäivällä 27.3. ei ole vielä täysin tiedossa, miten se käytännössä vaikuttaa kuljetuksiin. On mahdollista, että toimet tulevat vaikuttamaan kuljetusaikatauluihin, ja toimitusaikalupauksia ei pystytä välttämättä kaikissa tapauksissa lunastamaan.

 

Menneiden viikkojen aikana Kaukokiidon toimintakyky on ollut normaali, ja toimitusvarmuus on pysynyt hyvällä tasolla. Kuljetusvolyymeissa ei ole vielä näkynyt muutoksia, mutta jatkossa ne saattavat pienentyä. Jos terminaalipaikkakuntien etäalueiden tavaravirrat laskevat oleellisesti, joudutaan kalustomääriä sopeuttamaan, ja tämä saattaa aiheuttaa jakeluviiveitä kyseisillä alueilla. Ilmoitamme mahdollisista jakelupäivämuutoksista tarpeen mukaan.

Lähetysten perille toimittaminen ja palauttaminen

Jos vastaanottaja kieltäytyy lähetyksen vastaanottamisesta koronaviruksen aiheuttamasta poikkeustilanteesta johtuen, palautamme sen alkuperäiselle lähettäjälle tämän kustannuksella. Lähetyksille ei ole varastotilaa terminaaleissa, ja lisäksi vaurioriskit ovat merkittäviä tiloissa, joita ei ole tarkoitettu varastokäyttöön.

 

Yhteiskunnan kannalta kriittisenä toimialana meidän tulee myös varmistaa riittävä kapasiteetti ja valmiustaso kaikissa tilanteissa. Pyydämme lähettäjää varmistamaan etukäteen, että lähetys voidaan toimittaa perille normaalikäytännön mukaisesti.

 

Muilta osin toimimme edelleen aiemmin ilmoitetun mukaisesti, mitä tulee kontakteihin ja lähetysten kuittaamiseen.

 

Seuraamme tilannetta aktiivisesti ja tiedotamme muutoksista tarpeen mukaan uutiskirjeillä, verkkosivuillamme sekä sosiaalisen median kanavissa. Myyjämme ovat apunanne ja asiakaspalvelumme avoinna normaalisti, vaikka suurin osa työskentelee tällä hetkellä etänä.

 

Kiitos ymmärryksestänne ja voimia kaikille tässä haastavassa tilanteessa!

Lue lisää

23.03.2023 | Tiedotteet

Kevään arkipyhien vaikutus kuljetuksiin

Lue lisää

04.03.2021 | Tiedotteet

Seuraamme koronavirustilanteen etenemistä

Lue lisää

13.02.2020 | Tiedotteet

Petri Angervuori on aloittanut työnsä Kaukokiidon toimitusjohtajana

Lue lisää