Takaisin

Kouvolaan rakennetaan uusi Kaukokiito-terminaali

Kaukokiito-ketjuun kuuluva Auramaa-yhtiöt laajentaa toimintaansa Kaakkois-Suomessa rakentamalla uuden terminaalin Kouvolan Tykkimäkeen. Seitsemän miljoonan euron investointi mahdollistaa entistä tehokkaamman lähetysten käsittelyn. Toiminta terminaalissa alkaa keväällä 2025.

Kaukokiito siirtää toimintansa Tykkimäkeen Katajaharjulta, jossa yhtiö on toiminut jo pitkään palvellen Kymenlaakson asiakkaita. Tykkimäen Moreenitiellä sijaitsevalle 5,6 hehtaarin tontille rakennetaan 4 400 neliömetriä lämmintä terminaalitilaa sekä 2 000 neliömetrin lämmittämätön varastohalli. Erinomaisen sijainnin lisäksi käytettävissä oleva tila lähes kolminkertaistuu.

–  Uudet tilat sekä entistä parempi sijainti valtateiden 6 ja 15 läheisyydessä tehostavat toimintoja merkittävästi ja mahdollistavat liiketoiminnan kehittämisen tulevina vuosina, kertoo Auramaa-yhtiöiden toimitusjohtaja Matti Esko.

Kiinteistön rakennustyöt käynnistyvät huhtikuussa 2024, ja uusi terminaali otetaan käyttöön maaliskuussa 2025. Uuden terminaalin rakennushankkeen toteuttaa kokonaisvastuullisena Kymenlaakson Rakennus Oy.

Perheyritys katsoo pidemmälle

Terminaali-investointi on osa Auramaa-yhtiöiden merkittävää investointiohjelmaa: viimeisten viiden vuoden aikana yhtiö on rakentanut uuden terminaalin Joutsenoon, huoltokorjaamon ja varastokiinteistön Euraan ja uuden logistiikkakeskuksen Turkuun. Lähiviikkoina käyttöön otetaan terminaalilaajennus Kruunupyyssä.

– Tarkastelemme markkinatilannetta ja kuuntelemme asiakkaidemme tarpeita koko ajan. Investoimalla kiinteistöihimme varmistamme, että vastaamme parhaalla mahdollisella tavalla asiakkaidemme liiketoiminnan muuttuviin ja kasvaviin tarpeisiin, Matti Esko sanoo.

Auramaa-yhtiöt on yksi Kaukokiidon omistajaliikennöitsijöistä, ja vastaa sen liikenteestä Lounais-Suomen, Satakunnan, Pohjanmaan rannikon ja idässä Kouvolan sekä Lappeenrannan alueilla.

Lue lisää

20.03.2024 | Tiedotteet

Kouvolaan rakennetaan uusi Kaukokiito-terminaali

Lue lisää

13.03.2024 | Tiedotteet

Kevään arkipyhien vaikutus kuljetuksiin

Lue lisää

07.03.2024 | Tiedotteet

AKT:n poliittinen työtaistelu 11.–24.3.2024 – Kaukokiito kuljettaa asiakkaidensa lähetykset normaalisti

Lue lisää

13.02.2024 | Tiedotteet

Turun keskustajakelu sähköistyy – Kaukokiidon sähköautokanta kasvaa

Lue lisää