Takaisin

Lapin rekikoirille 30 000 kiloa ruoka-apua

Koronapandemia on vähentänyt huomattavasti ulkomaalaisten turistien määrää Lapissa. Tilanne on erittäin haastava rekikoirayrittäjille, joiden asiakasmäärät ovat romahtaneet, mutta liiketoiminnan kulut pysyneet ennallaan. Nyt rekikoirien ruokintaan on luvassa konkreettista apua.

 

Lapin matkailuun iskenyt turistipula heijastuu koko matkailualaan ja samalla myös rekikoirayrittäjiin ja heidän karvaisiin työntekijöihinsä. Koirien ruokakulut ovat huomattavan iso erä kaikista koirien ylläpitoon liittyvistä menoista: ruokakulut voivat nousta yhdessä yrityksessä jopa kymmeniintuhansiin euroihin vuodessa.


Ruokalahjoituksella apua rekikoirille

 

Mediassa on esitetty jopa kysymyksiä siitä, voidaanko rekikoiria joutua lopettamaan, jos haastava tilanne pitkittyy. Koirien ylläpidosta koituvat kulut pysyvät ennallaan riippumatta siitä, onko rekikoirayrittäjillä asiakkaita. Lapissa arvioidaan olevan tuhansia rekikoiria kymmenillä eri yrittäjillä.

 

Kaukokiito ja lemmikkien ruokiin erikoistunut Prima Pet Premium Oy tarjoavat nyt konkreettista apua koirille ja yrittäjille: Prima Pet Premium lahjoittaa Lapin rekikoirayrittäjille syksyn aikana 30 000 kiloa koiranruokaa, ja Kaukokiito organisoi ruokalähetysten logistiikan.

 

– Yksi koira syö päivässä noin 600 grammaa kuivaruokaa, joten tällä lahjoitusmäärällä voimme tarjota rekikoirille noin 50 000 kupillista ravitsevaa ruokaa, kertoo Prima Pet Premiumin operatiivinen johtaja Timo Pärssinen.

 

– Tämä oli Prima Pet Premiumilta hieno avaus, ja Kaukokiito haluaa omalta osaltaan olla mukana tukemassa rekikoiria ja suomalaisia yrittäjiä. Yritysten välisellä yhteistyöllä saamme enemmän aikaan ja selätämme tämän haastavan tilanteen mahdollisimman nopeasti, sanoo Kaukokiidon myyntijohtaja Timo Maijala.

 

– Kaukokiito on pääyhteistyökumppanimme kotimaan logistiikassa ja tuntui luonnolliselta, että yhteistyötä laajennetaan myös yhteisen hyvän tekemiseen ja yrittäjien auttamiseen, jatkaa Timo Pärssinen.

 

Rekikoirayrittäjien toivotaan kertovan ruoka-avun tarpeesta osoitteessa www.primapetpremium.com 9.11.2020 mennessä.

Lue lisää

04.03.2021 | Tiedotteet

Seuraamme koronavirustilanteen etenemistä

Lue lisää

18.08.2020 | Päivin öin

Kaukokiidon toimitusvarmuus hyvällä tasolla myös poikkeusaikana

Lue lisää

06.08.2020 | Tiedotteet

Polttoaineveron korotuksen vaikutus kuljetushinnoitteluun

Lue lisää

31.07.2020 | Tiedotteet

Kaukoputki ei enää tue Internet Explorer -selainta

Lue lisää