Takaisin

Kaukokiito tukee mäkihyppääjä Vilho Palosaaren matkaa

Olemme solmineet jatkosopimuksen viime mäkihyppykaudella debyyttinsä maailmancupissa tehneen Vilho Palosaaren kanssa. 19-vuotias, Kuusamosta kotoisin oleva Palosaari on Suomen mäkihyppytoivo, ja tulevasta kaudesta on lupa odottaa miehen toistaiseksi parasta.

Palosaari on vielä verrattain tuntematon nimi, mutta lajia enemmän seuraavat tietävät miehessä piilevän hurjan potentiaalin. Siitä kertovat jo pelkästään useat ikäsarjan SM-tason kultamitalit ja sijoitukset kolmen parhaan joukossa sekä viime kauden sensaatiomainen saavutus: ensimmäiset pisteet maailmancupissa ja nuorten maailmanmestaruus helmikuussa Kanadan Calgaryssa. Palosaari oli lisäksi paras suomalaismies Keski-Euroopan Mäkiviikolla viime vuodenvaihteessa.

Palosaaren kehitysvauhti on ollut huima. Hän hyppäsi ensimmäistä kertaa pisteille Continental Cupissa Norjassa syyskuussa 2022. Sen ansiosta hän lunasti paikan Suomen miesten maajoukkueessa. Continental Cup on Kansainvälisen Hiihtoliiton järjestämä mäkihypyn toiseksi korkeatasoisin sarjamuotoinen kilpailu. Jotta hyppääjä voi kilpailla maailmancupissa, on hänen ensin päästävä pisteille ”kontticupissa”, kuten Palosaari kisaa kutsuu. Viime kaudella Palosaari vakiinnutti asemansa maailmancupin rosterissa ja kiersi talven A-maajoukkueen matkassa.

– Lähdin viime kauteen ilman suurempia paineita tai kiirettä onnistua. Kehitystä tapahtuikin sitten sen kummemmin pakottamatta joka treeneissä. Nuorten MM-kisojen voitto saavutettiin hyvällä perustekemisellä ja tekniikalla, tottahan se hyvältä tuntui, Palosaari kertaa.

Kauden tavoite TOP 20

Mäkihypyn Palosaari aloitti 6-vuotiaana, kun kaveri houkutteli kokeilemaan.

– Iskältä kysyin, että voidaanko käydä koittamassa. Alkuun hän oli sitä mieltä, että homma on liian vaarallista, mutta väkisin menin. Olin 13-vuotias, kun hyppäsin ensimmäisen SM-kultani. Silloin tuli olo, että tästä voi tulla jotain isompaa, Palosaari kertoo.

Sittemmin isä Tero Palosaari toimi pitkään Vilhon valmentajana yhdessä Antti Koivurannan kanssa. Vastuu valmennustyöstä siirtyi A-maajoukkueen entiselle päävalmentajalle Lauri Hakolalle, kun Palosaari muutti kaksi vuotta sitten Kuopioon. Kovan treenaamisen lisäksi mies opiskelee liiketaloutta Savon ammattiopistossa.

Kauden tavoitteensa Palosaari on asettanut korkealle:

– Lähden puolustamaan nuorten MM-kultaa Slovenian Planicaan. Lisäksi tavoitteeni on parantaa maailmancupin henkilökohtaista ennätystäni ja vakiinnuttaa asema kahdenkymmenen parhaan hyppääjän joukossa.

Ensimmäinen näytönpaikka on Palosaaren kotikonnuilla Rukalla, jossa maailmancup alkaa 24.–26.11.2023.

Lue lisää

23.10.2023 | Tiedotteet

Kaukokiito ja Keravan kaupunki toimittavat apua Ukrainaan

Lue lisää

02.10.2023 | Tiedotteet

Kuljetus- ja terminaalipalvelujen hinnat 1.11.2023 alkaen

Lue lisää

14.08.2023 | Tiedotteet

Kaukokiidon ja Suomen Paralympiakomitean yhteistyö jatkuu

Lue lisää

11.08.2023 | Tiedotteet

Huijauslaskuja Kaukokiidon nimissä

Lue lisää